Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΕΝΥ ΧΙΛ..ΕΣΗΖΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ..


Ο Άγγλος κωμικός, Μπένι Χιλ, ο οποίος βαπτίστηκε Alfred Hawthorne γεννήθηκε 21 Ιανουαρίου 1924 και έγινε διάσημος για την εκπομπή του The Benny Hill Show που άφησε εποχή στην βρετανική τηλεόραση και όχι μόνο. Σε νεαρή ηλικία άλλαξε το όνομά του σε Μπένι, προς τιμή του αγαπημένου του αμερικανού κωμικού, Jack Benny. Ο αξέχαστος ηθοποιός μεγάλωσε στο Σάουθαμπτον και τελειώνοντας το σχολείο, εργάστηκε ως γαλατάς, χειριστής γερανού, οδηγός αλλά και ντράμερ, μέχρι που τελικά κατάφερε να μπει στο χώρο του θεάματος ως βοηθός διευθυντή σκηνής και έτσι ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μικρά κλαμπ.
Ο μπένυ Χιλ δεν είχε πολλούς φίλους αν και δεν θεωρήθηκε από τους συνάδελφους του μοναχικό άτομο. Δεν παντρεύτηκε αν και είχε κάνει πρόταση γάμου σε τρεις γυναίκες. Έβγαλε αρκετά χρήματα αλλά εκτός από το πατρικό του σπίτι, δεν αγόρασε κάποιο άλλο σπίτι, ούτε βέβαια είχε βίλες και εξοχικά, ενώ δεν πήρε ποτέ αυτοκίνητο. Ο Χιλ προτιμούσε να νοικιάζει τα διαμερίσματα που έμενε, στην αρχή ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στο κέντρο του Λονδίνου μέχρι το 1986, και στην συνέχεια ένα μικρό διαμέρισμα στο Τέντινγκτον, σε πολύ μικρή απόσταση απο τα στούντιο όπου γυριζόταν η εκπομπή του. Ταξίδια. Αυτή ήταν η μόνη πολυτέλεια που επέτρεπε ο Χιλ στον εαυτό του. Αυτή ήταν η μεγάλη του ευχαρίστηση. Είχε γυρίσει την Ευρώπη και επισκεπτόταν συχνά τη Μασσαλία, ενώ -εκτός από Γαλλικά- μιλούσε επίσης Γερμανικά, Ολλανδικά και Ιταλικά. Οι διακοπές στο εξωτερικό συχνά αποτελούσαν πηγή άντλησης νέου χιουμοριστικού υλικού για την εκπομπή του. Έβλεπε διαφορετικούς ανθρώπους, κατέγραφε συναισθήματα και έπλαθε νέους χαρακτήρες που τους τοποθετούσε στο σόου του.
Από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι το ξεκίνημα της τηλεόρασης, ο Χιλ εργάστηκε σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1949 και συνέχισε να εργάζεται ασταμάτητα μέχρι που η καριέρα του άρχισε να απογειώνεται το 1955 με το The Benny Hill Show, που παιζόταν στην Τηλεόραση του BBC. Παρέμεινε στο κανάλι μέχρι το 1968, με μικρά διαστήματα αποχής. Το 1964 έπαιξε τον Νικ Μπότομ σε μια τηλεοπτική εκδοχή του ονείρου Θερινής Νύχτας του Σαίξπηρ. Το 1969, η εκπομπή μετακόμισε από το BBC στην Thειms Television, όπου και έμεινε μέχρι τον τερματισμό της το 1989. O διευθυντής του σταθμού του ανακοίνωσε πως έπρεπε να διακόψει οριστικά την εκπομπή γιατί η τηλεθέαση έπεφτε, η εκπομπή κόστιζε πάρα πολλά λεφτά, και ο Χιλ φαινόταν κουρασμένος. Ο ίδιος ο ηθοποιός καταρρακώθηκε με τη διακοπή της εκπομπής και η υγεία του άρχισε να φθίνει.
Αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και τον Φεβρουάριο του 1992 οι γιατροί του συνέστησαν να χάσει βάρος και να εισαχθεί για εγχείριση bypass. Ο Χιλ όμως απέρριψε την πρόταση και μία εβδομάδα αργότερα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια. Λες και ήθελε να φύγει από την ζωή που στην ουσία ήταν κλεισμένη στους 4 τοίχους του στούντιο. Πέθανε στις 19 Απριλίου 1992, σε ηλικία 68 ετών αλλά 2 ημέρες μετά οι γείτονές του τον αναζήτησαν και τον βρήκαν νεκρό στην πολυθρόνα του με ανοιχτή την τηλεόραση. Από ειρωνεία της τύχης, την ημέρα του θανάτου του είχε φτάσει ένα νέο συμβόλαιο από την Central Independent Television...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου