Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΠΟΥ ΄΄ΚΑΤΑΠΙΕ΄΄ 50 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ

Αυτοκινητόδρομος 16, περιοχή Βρετανική Κολομβία στον Καναδά, γνωστός και ως ο δρόμος των δακρύων. Εκεί σε απόσταση 800 χιλιομέτρων 43 γυναίκες από το 1974 έως και σήμερα έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Άνοιξε η γη και τις κατάπιε χωρίς να έχει βρεθεί το παραμικρό, χωρίς αυτόπτες μάρτυρες και φυσικά χωρίς δράστη. Είναι οικειοθελείς εξαφανίσεις ή ανθρωποκτονίες, έργο ενός μανιακού;.
Η φοβερή ιστορία του αιματοβαμμένου δρόμου έχει γίνει αμέτρητες φορές ρεπορτάζ, ντοκιμαντέρ ενώ στο site που έχουν φτιάξει οι συγγενείς των αγνοουμένων μπαίνουν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Είναι όλες κοπέλες ηλικίας από 14ων έως και 33 ετών και χάθηκαν σε διάστημα 40 ετών. Το μυστήριο που περιβάλλει ένα από τα πιο απομακρυσμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου στον Καναδά κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος παραμονεύει πίσω από τις φυλλωσιές. Επίσημα η αστυνομία θεωρεί ότι οι γυναίκες που έχουν χαθεί σε ερημικές περιοχές του δρόμου είναι 28. Η τελευταία εξαφάνιση που καταγράφηκε ήταν αυτή της 20χρονης Μάντισον Σκοτ τον Μαΐο του 2011. Μετά από αναζητήσεις η σκηνή και το αυτοκίνητο της εντοπίστηκαν ωστόσο το κορίτσι δεν βρέθηκε. Ακόμη και σήμερα οι γονείς της Μάντισον εξακολουθούν να αγωνιούν και να ψάχνουν για τα ίχνη της προσφέροντας 100.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της.
Τον Απρίλιο του 2012 η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το σκίτσο ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος είχε προσπαθήσει να απαγάγει μια 20χρονη που γλίτωσε την τελευταία στιγμή, χωρίς, όμως αυτός να εντοπιστεί ποτέ. Υπάρχει όμως σίριαλ κίλερ ή όλα αυτά τα κορίτσια έχουν χαθεί οικειοθελώς κάνοντας ωτοστόπ σε διερχόμενα οχήματα;. Πάνω από το ήμισυ των γυναικών που λείπουν είναι Αβορίγινες, αυτόχθονες δηλαδή ιθαγενείς οι οποίοι βιώνουν τον ρασισμό και δεν τους δίνουν σημασία οι αρχές. Ελάχιστες είναι οι κοπέλες που εντοπίστηκαν δυστυχώς νεκρές μα τα αίτια θανάτου δεν είναι ευκρινή. Μια από αυτές βρέθηκε το 2002 πνιγμένη σε λίμνη μα το κεφάλι της ήταν πολύ χτυπημένο. Η  Roxanne Thiara στα 15 της εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 1994 και ένα μήνα μετά βρέθηκε νεκρή όπως και η Αλμπέρτα Williams, 24 ετών το 1989. Η αστυνομία του καναδά δήλωσε ότι οκτώ από τις εξαφανίσεις έχουν όμοια χαρακτηριστικά και μπορεί να είναι έργο ενός ατόμου. Η αχανής περιοχή εκατέρωθεν του δρόμου φιλοξενεί κυρίως υλοτόμους ενώ υπάρχουν και φτωχοί οικισμοί με λιγοστούς κατοίκους. Τα κινητά τηλέφωνα σε πολλά σημεία δεν έχουν σήμα, ο φωτισμός είναι ελάχιστος ενώ δεν πιάνει ούτε το ραδιόφωνο. Υπάρχουν πολλές ρεματιές και απότομες βουνοπλαγίες οι οποίες δεν έχουν ερευνηθεί ποτέ. Ο χάρτης των εξαφανίσεων και των δολοφονιών που έχουν συμβεί κατά μήκος του δρόμου έχει κολληθεί σαν αφίσα και χρησιμεύει ως προειδοποίηση αναφέροντας ότι υπάρχει ένας δολοφόνος που κυκλοφορεί ελεύθερος.
Ο ιδιωτικός ερευνητής Ray Michalko άρχισε να ερευνά τις εξαφανίσεις το 2006 και ξοδεύει 40 ώρες την εβδομάδα μα νιώθει ότι κυνηγά φαντάσματα. Πιστεύει ότι υπάρχουν πληροφορίες εκεί έξω και ελπίζει όποιος ξέρει να βοηθήσει για να τελειώσει το μαρτύριο των συγγενών.Το 2009, η αστυνομία πίστεψε ότι βρέθηκε κοντά στην λύση του μυστηρίου όταν βρήκε 7 χρόνια μετά, που είχε ταφεί η νεαρή Nicole Hoar δίπλα σε ένα σπίτι υλοτόμου. 

Ο Leland Vincent εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης για την δολοφονία του αδελφού του, όμως η έρευνα δεν προχώρησε αφού δεν μπόρεσαν να τον συνδέσουν με άλλα θύματα. Το 2012 οι υποψίες έπεσαν στον κρατούμενο Bobby Jack Fowler λόγω του DNA της εξαφανισμένης Colleen MacMillen που ανιχνεύτηκε στο σπίτι του, και σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν βρέθηκε η λύση στο μυστήριο του διάσημου πια δρόμου των δακρύων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου