Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η ΣΕΞΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ.

Την αποκαλούν "πέτρα του σκανδάλου" με αφορμή το περιστατικό που έγινε στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα. Όμως το ίδιο ένοχοι με την γοητευτικό πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ Σμίντ, για την selfie φωτογραφία και τα γελάκια στην κηδεία του Νοτιοαφρικανού ηγέτη, είναι τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο Ντέϊβιντ Κάμερον. 
Και δεν είναι μόνο αυτοί αλλά όλοι οι ηγέτες όταν την συναντούν στις διασκέψεις κορυφής σπεύδουν να της μιλήσουν, ή έστω να την θαυμάσουν όπως έκανε ο αμετανόητος γυναικάς Σύλβιο Μπερλουσκόνι που σκάναρε με τα μάτια συγκεκριμένο σημείο της Χέλε. Στα 47 της παραμένει σέξι, ξεχωρίζει και προσέχει το ντύσιμό της, γι αυτό άλλωστε την αποκαλούν ‘Gucci Helle’ στην χώρα της.
Τρεις εβδομάδες μετά την ορκωμοσία της προήδρευσε κρίσιμης συνεδρίασης του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη και έκλεψε τις εντυπώσεις με τον δυναμισμό, την αποφασιστικότητα και την τσάντα της. Η Helle λατρεύει τη μόδα και τις μεγάλες φίρμες και όταν επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό αεροπλάνο για την Λιβύη φόρεσε στρατιωτικό μπουφάν αλλά δεν αποχωρίστηκε τις πανάκριβες γόβες και την κατακόκκινη Gucci τσάντα της. Η Χέλε Τόρνινγκ Σμίντ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την εξωτερική της εμφάνιση και έγινε η πρώτη πρωθυπουργός της Δανίας στις 3 Οκτωβρίου 2011. Σκάνδαλα και κουτσομπολιά για την προσωπική της ζωή, αποτελούν την καθημερινότητά της. Είναι παντρεμένη με τον Στίβεν Κίνοκ, γιο του Βρετανού πρώην ηγέτη των Εργατικών λόρδου Νιλ Κίνοκ και δεν ζουν την συμβατική ζωή που έχει ένα παντρεμένο ζευγάρι. Εκείνος είναι Διευθυντής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ζει στο Νταβός της Ελβετίας και περνά μόνο τα σαββατοκύριακα στην Δανία με την οικογένεια. Ο τύπος έγραψε πως για να αποφύγει την φορολογία δήλωσε κάτοικος Ελβετίας και ξέσπασε σάλος για φοροδιαφυγή. Γνωρίστηκαν το 1996 στις Βρυξέλλες όπου εργάζονταν και οι δύο, παντρεύτηκαν το 2010 και απέκτησαν δύο κόρες. Ο γάμος τους έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες που αφήνουν υπονοούμενα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του συζύγου της πρωθυπουργού της Δανίας. Υπήρξαν ακόμη και δημοσιεύματα για τον άνδρα που στέκεται πλέον στο πλευρό του. Tα δανέζικα μέσα λατρεύουν να μιλούν για τα botox που κάνει και ψάχνουν διαρκώς για σκάνδαλα.
Είναι μια αποφασιστική 47χρονη πολιτικός που έχει αποδείξει ότι δεν την νοιάζει να είναι αιρετική αρκεί να ζει όπως το επιθυμεί. Οι κακές γλώσσες άλλωστε απέδωσαν τη νίκη της στις εκλογές περισσότερο στα καλλίγραμμα πόδια της και λιγότερο στο πολιτικό  βάρος της. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η φωτογενής, αλλά μάλλον άπειρη πολιτικά Χέλε Σμιντ κέρδισε την πρωθυπουργία χάρη στην κακή διαχείριση της οικονομικής κρίσης από τον προηγούμενο πρωθυπουργό.  Είναι ηγέτις των σοσιαλδημοκρατών και γυναίκα πρότυπο για τα κορίτσια της χώρας της. Ο πατέρας της ήταν λέκτορας μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, αλλά χώρισε από τη μητέρα της όταν η Ηelle ήταν μόλις 10 ετών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Βέλγιο. 
Το 2007, έγινε Ευρωβουλευτής και κατόρθωσε τέσσερα χρόνια μετά να ηγείται του δεξιού κόμματος. Οι αντιδράσεις για το έργο της είναι πολλές όπως η θύελλα που ξεσήκωσε όταν για να μειώσει τον ΦΠΑ σε αναψυκτικά και μπύρες, έκοψε επιδόματα ανέργων και φοιτητών. Οι περικοπές στην παιδεία και το ψαλίδισμα του κοινωνικού κράτους χαρακτήρισαν την μέχρι τώρα πολιτική της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου