Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΚΟΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΙΟ, Ο ΠΙΟ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ο κόμης Τσικίνιο Σκάρπα είναι 62 ετών, αν και προσπαθεί να δείχνει 40άρης, ιταλοβραζιλιάνικης καταγωγής, ζάπλουτος πλέιμπου, οικονομολόγος, δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ιδιοκτήτης ζυθοποιίας και ορυχείων. Μα πάνω απ όλα είναι ο πιο εκκεντρικός πλούσιος της λατινικής Αμερικής ο οποίος μόλις το καλοκαίρι έθαψε μία πολυτελή Bentley, αξίας άνω των 500 χιλ δολαρίων, για να την έχει μαζί του στην μεταθανάτια ζωή!.

Ο Σκάρπα έχει κάνει δύο αποτυχημένους γάμους και δεν έχει αποκτήσει παιδιά σε αντίθεση με την τελευταία του κατάκτηση, την 46χρονη επιχειρηματία με σχολές πληροφορικής στην Βραζιλία, Marlen tuffi η οποία έχει μία κόρη 19 ετών από τον πρώτο της γάμο. Ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας, που πραγματικά δεν ξέρει τι έχει και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις εκκεντρικές φαντασιώσεις του μέσα από την απύθμενη περιουσία του, κάλεσε μέσω facebook τα ΜΜΕ στην βίλα του στο Σάο Πάολο προκειμένου να πραγματοποιήσει τελετή με την ταφή της Bentley για να την έχει στην διάθεσή του όταν πεθάνει. Πηγή έμπνευσης του είναι ένα ντοκιμαντέρ που παρακολούθησε πρόσφατα για τους Φαραώ που έπαιρναν μαζί τους όλα πολύτιμα αντικείμενα για τον άλλο κόσμο. Τώρα έκανε την αρχή με ένα από τα αυτοκίνητα του και θα ακολουθήσουν και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας για το ταξίδι στον κάτω κόσμο.
Το ντοκιμαντέρ που είδε για την Αίγυπτο, τον επηρέασε αφάνταστα αλλά φυσικά δεν χαροποίησε τη νέα του σύντροφο που ζητά στεφάνι και αποκατάσταση της κόρης της. Η Bentley θα μου διασφαλίσει ένα πολυτελές ταξίδι για την μετά θάνατον ζωή λέει ο ζάπλουτος επιχειρηματίας, που έχει πλέον ένα τάφο στην αυλή της βίλας η οποία βρίσκεται στην συνοικία Jardins, μία από τις πιο πλούσιες γειτονιές στο Σάο Πάολο. 17 εργαζόμενοι συντηρούν το αρχοντικό του που το κάθε δωμάτιο έχει διαφορετική πανάκριβη διακόσμηση. Όπως το βελούδινο δωμάτιο ή το χολ με το χρυσό ύφασμα στους τοίχους. Άψογη, κλασική διακόσμηση, δεκάδες έργα τέχνης, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι και πανάκριβα χειροποίητα έπιπλα που ταξίδεψαν στην Βραζιλία από την Γερμανία. Προσωπικός φίλος του Ρομάν Αμπράμοβιτς ο 62χρονος, όταν δεν τρώει ρωσικό χαβιάρι συνοδεία γαλλικής σαμπάνιας, κάνει βόλτες με κάποιο από τις μαζεράτι του.  
Ο Scarpa είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ο οποίος εκτός από το πτυχίο στα οικονομικά, κατέχει μαύρη ζώνη  και είναι ιδρυτής της ιαπωνικής πολεμικής ακαδημίας Aikido. Η επιτυχία στο ζυθοποιείο που κληρονόμησε από τον πατέρα του, τον βοήθησε να φτιάξει την δική του περιουσία βασισμένος στην εξορυκτική βιομηχανία. Τώρα ασχολείται κυρίως με μια εταιρεία επενδύσεων. Στον πατέρα του Francisco Scarpa δόθηκε ο τιμητικός τίτλος του Πάπα Πίου του 12ου το 1949 για τις φιλανθρωπικές εισφορές του στην κοινωνία. Πέθανε πρόσφατα στα 103 του χρόνια και ο γιος του θέλει όπως λέει να τον ξεπεράσει. 

Ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος το 2009 έπεσε σε κώμα για πάνω από δύο μήνες μετά από επιπλοκές σε χειρουργείο για μείωση στομάχου. Όπως λέει σήμερα δύο φορές "πέθανε" και αναστήθηκε έχοντας επιθανάτιες εμπειρίες. Τον Φεβρουάριο του 2012 έχασε την υπερήλικη μητέρα του και έκτοτε αναθεώρησε τα πάντα για την ζωή και τον θάνατο ενώ ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και βοηθάει 112 φιλανθρωπικά ιδρύματα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου