Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ο 37χρονος φωτογράφος μόδας Ντίμα και το 28χρονο πανέμορφο μοντέλο Γιούλια ήταν το πιο λαμπερό ζευγάρι στην ρωσική σόου μπιζ. Ο γάμος τους, πριν από δύο χρόνια, και το ταξίδι του μέλιτος σε όλον τον κόσμο συζητήθηκε όσο κανείς άλλος ενώ τα χλιδάτα πάρτι στις βίλες τους στην Μόσχα ήταν πάντα το κεντρικό θέμα στα περιοδικά. Κι όμως το τελευταίο πρωτοσέλιδο που αφορούσε το όμορφο ζευγάρι ήταν για την άγρια δολοφονία της κοπέλας και την σύλληψη του συζύγου της λίγο πριν το σκάσει από την Ρωσία.
Ο θάνατος του 28χρονου μοντέλου συγκλονίζει όπως και η αποκάλυψη των αρχών για τον δράστη. Την σκότωσε ο άντρας της γιατί τον κόλλησε Aids λένε οι πηγές της αστυνομίας και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτήν την εξέλιξη. Πως δηλαδή ο εξαιρετικός φωτογράφος έβαψε με το αίμα της αγαπημένης του τα χέρια του και στην συνέχεια προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές για να διαφύγει στο εξωτερικό. Το πτώμα της Yulia Loshagina βρέθηκε κακοποιημένο και απανθρακωμένο μέσα στο αυτοκίνητο της σε δάσος στα Ουράλια Όρη. Ήταν αγνώριστο εκ πρώτης όψεως και χρειάστηκε να γίνουν εξετάσεις DNA για την ταυτοποίησή του μοντέλου, αφού το πρόσωπό της είχε παραμορφωθεί. Η τελευταία εμφάνιση του μοντέλου ήταν σ' ένα πάρτι στο πανάκριβο ρετιρέ που κόστισε 1 εκ. δολάρια στο κέντρο της Μόσχας, στις 22 Αυγούστου. Η Γιούλια δεν ήταν και στα καλύτερά της, ήταν αγχωμένη αφού μόλις είχε μάθει πως ήταν φορέας του Aids και είχε κολλήσει και τον σύζυγό της!. Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν. Η οικογένειά της ξεκίνησε έρευνα, καλώντας φίλους και γνωστούς για να την εντοπίσουν. Μάταια όμως. Ο φωτογράφος που δεν συμμετείχε στις έρευνες είπε ότι η γιούλια έφυγε μέσα στη νύχτα με το αυτοκίνητο της προς άγνωστη κατεύθυνση.


Η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Λοσάγκιν έπειτα από τις απανωτές αντιφάσεις που έπεφτε κάθε φορά που έδινε κατάθεση, ενώ όταν βρέθηκε το πτώμα της Yulia δεν πήγε για αναγνώριση υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ απασχολημένος. Οι κλήσεις από το κινητό του ήταν πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας. Ο Loshagin φέρεται να σκότωσε την γυναίκα τους επειδή τον κόλλησε Aids. Είχε οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημα του και γι αυτό λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της, έβαλε πωλητήριο στη βίλα στην οποία διέμεναν αλλά συνελήφθη τελικά την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει για επαγγελματικό ταξίδι, όπως υποστήριξε.
 Όσοι γνώριζαν το ζευγάρι αποκλείουν την εμπλοκή του φωτογράφου στη δολοφονία της συζύγου του, επειδή όπως υποστηρίζουν αγαπούσε πολύ τη σύντροφό του, οι αρχές όμως είναι πεπεισμένες ότι δράστης του άγριου φονικού είναι ο 37χρονος. Το σώμα της γιούλια ήταν γυμνό, παραμορφωμένο από τα χτυπήματα και καμένο. Το παραμυθένιο ειδύλλιο που ξεκίνησε σε επαγγελματική φωτογράφηση στην Ινδία τελείωσε, 24 μήνες μετά, με αίμα και πόνο και τους συγγενείς της κοπέλας να ζητούν δικαίωση.
Ο δράστης υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι «αβάσιμες» και αρνήθηκε οποιαδήποτε ενοχή για το φόνο της. Ο Λοσάγκιν που έχει οργανώσει πάνω από πενήντα εκθέσεις φωτογραφίας στην Ρωσία και στο εξωτερικό, έχει απαθανατίσει διάσημους ανθρώπους όπως πολιτικούς και αθλητές βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος και αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου