Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΝΤΟΛΥ ΠΑΡΤΟΝ, ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ, ΟΙ ΕΠΙΚΕΡΔΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Έγινε διάσημη όχι μόνο για τη φωνή της αλλά και για τις θρυλικές της καμπύλες. Η χαζή ξανθιά όπως έλεγαν πολλοί συνάδελφοι της, αποδείχτηκε κοφτερό μυαλό. Η Ντόλυ Πάρτον σήμερα στα 67 της χρόνια παραμένει ακμαία και δυναμική και έχει εξελιχθεί σε φοβερή επιχειρηματία που ότι αγγίζει γίνεται χρυσός. Η τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής που είναι παντρεμένη εδώ και 46 χρόνια με τον Καρλ Τόμας Ντην είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες τραγουδίστριες στον κόσμο καθώς οι δίσκοι της έχουν πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 175 εκατομμύρια αντίτυπα, έχει γράψει 3000 τραγούδια και έχει παίξει σε πολλές ταινίες. Το ψυχαγωγικό πάρκο Nτόλιγουντ στο Tενεσί με εστιατόρια, ξενοδοχεία, τεράστιες πισίνες, ο εκδοτικός οίκος, το θέατρο, η εταιρία παραγωγής και η σειρά καλλυντικών είναι μόνο μερικές από τις επικερδείς δραστηριότητες της.


Την επέκταση του Ντόλιγουντ που δέχεται 3 εκ επισκέπτες ετησίως ανακοίνωσε πρόσφατα η τραγουδίστρια και αναμένεται το 2015 να βάλει τα θεμέλια του πολυτελούς θερέτρου DreamMore. Ένα ξενοδοχείο 300ων δωματίων η επέκταση του οποίου θα κοστίσει 220 εκατομμύρια ευρώ. Στο πάρκο που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1986, θα προστεθούν εγκαταστάσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους, θα υπάρχουν λίμνες όπου οι μικροί επισκέπτες θα πηγαίνουν για ψάρεμα αλλά και χιονοδρομικό κέντρο για τους χειμερινούς μήνες. Παρόμοια θεματικά πάρκα έχει η Nτόλυ Πάρτον στο Μιζούρι και την Νότια Καρολίνα.  


Η Πάρτον μεγάλωσε σε αγρόκτημα του Τενεσί μέσα στην φτώχεια και ήταν το 4ο από τα 12 παιδιά της οικογένειας. ο πατέρας της καπνεργάτης και η μητέρα της μισή ινδιάνα που έπαιζε κιθάρα. Ο παππούς ήταν βιολιστής και συνθέτης και έτσι κληρονόμησε το χάρισμα. Στα 12 εμφανίστηκε στην τηλεόραση ενώ το 1960 κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ, στα 14 της υπέγραψε στην Mercury Records. το 1967 εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ως συμπαρουσιάστρια. Στα μέσα του 70 και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες τα τραγούδια της αρχικά της ποπ και μετά της Κάντρυ θα φθάσουν στο νούμερο ένα. Αρχές της δεκαετίας του '80 Άρχισε να εμφανίζεται στο Χόλιγουντ ώσπου το 1985 άρχισε η κατασκευή του Dollywood, του θεματικού πάρκου και κάπου εκεί άφησε σε δεύτερη μοίρα τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Η Ντόλυ Πάρτον δεν έκανε παιδιά αλλά μεγάλωσε πολλά ανίψια της και βάφτισε την τραγουδίστρια Miley Cyrus
Από τις τελευταίες της εμφανίσεις ήταν στην περιοδεία του 2006 σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη με 250.000 εισιτήρια που της απέφεραν περισσότερα από $ 15 εκατ. ευρώ. Πολλά εκατομμύρια μπήκαν στον τραπεζικό της λογαριασμό μετά τον θάνατο της Γκουίθνευ Χιούστον. Και αυτό γιατί το τραγούδι I Will Always Love You ήταν δικό της και το τραγούδησε 18 χρόνια πριν από την Χιούστον, το 1974 χωρίς όμως επιτυχία. Η Χιούστον στην ταινία σωματοφύλακας με τον Kevin Costner το ερμήνευσε φανταστικά και το τραγούδι πήγε κατευθείαν στην κορυφή των charts. 
Σήμερα η Ντόλυ Πάρτον ασχολείται εκτός από τις επιχειρήσεις και με την φιλανθρωπία, πρόσφατα έδωσε 500 χιλ δολ για την ανέγερση καρκινολογικού κέντρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου