Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΜΠΙΤ. Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΟΥ, Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΝΟ

Ήταν ξημερώματα, 23 Ιουνίου 1993. Για μία ακόμη φορά ο σύζυγος της Λορίνα, Τζον Μπόμπιτ, γύρισε σπίτι μεθυσμένος και τη βίασε. Δεν ήταν η πρώτη φορά και η νεαρή γυναίκα είχε σκεφτεί καλά την επόμενη της κίνηση. Όταν αποκοιμήθηκε ο άνδρας της, κατέβηκε στην κουζίνα, πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι, επέστρεψε στην κρεβατοκάμαρα και τον ευνούχισε. Πήρε κατόπιν το ακρωτηριασμένο μόριο του συζύγου, μπήκε στο αυτοκίνητο της και το πέταξε από το παράθυρο σε ένα χωράφι χιλιόμετρα μακριά. Η ίδια όμως, λύγισε και ειδοποίησε την αστυνομία.
Μετά από έρευνες βρέθηκε το μόριο του Τζον και για πρώτη φορά στα χειρουργικά ιστορικά επανακολλήθηκε στο νοσοκομείο από τους Γιατρούς μετά από 10 ώρες χειρουργείο. Η σοκαριστική είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τις τηλεοράσεις και η δίκη έγινε σε ζωντανή μετάδοση. Η Lorena αθωώθηκε καθώς το δικαστήριο δέχτηκε το αιτιολογικό της βίαιης συμπεριφοράς του συζύγου. Ο ίδιος ο Bobbitt χρειάστηκε περίπου 2 χρόνια μέχρι να λειτουργήσει και πάλι σεξουαλικά. Οι γιατροί του είχαν πει ότι δεν θα μπορούσε να ξανακάνει σεξ ωστόσο, τους διέψευσε και έγινε διάσημος πορνοστάρ. Ο 46χρονος δηλώνει σήμερα ότι έχει κοιμηθεί με περισσότερες από 70 γυναίκες μετά τον ακρωτηριασμό του.
Η Lorena δήλωσε ότι ο σύζυγός την κακοποιούσε σεξουαλικά, σωματικά και συναισθηματικά κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Σπαταλούσε όλα τα χρήματα της οικογένειας για την καλοπέραση του και δεν ήθελε να κάνουν παιδιά. Είχε  αμέτρητες ερωμένες και ανάγκασε την γυναίκα του να έχει μια άμβλωση. Οι γιατροί έκριναν ότι έπασχε από κλινική κατάθλιψη και μια περίοδο από διαταραχή μετα-τραυματικού στρες . Το 1995, μετά από έξι χρόνια γάμου, Lorena και John χώρισαν και επίσημα. Οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια σε τηλεοπτικό στούντιο και ξαναθυμήθηκαν τα παλιά. «Δεν είχα καταλάβει πόσο ευαίσθητη είσαι», είπε ο 42χρονος Μπόμπιτ στη Λορίνα η οποία έγινε ίνδαλμα των κακοποιημένων γυναικών για την δραστική τιμωρία του άντρα της. 
Η Λορίνα Γκάλο ισχυρίστηκε πως ο πρώην άντρας της ακόμη και σήμερα νιώθει αισθήματα για την ίδια καθώς συνεχίζει να της στέλνει κάρτες και λουλούδια ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Μετά το περιστατικό, ο John Wayne Bobbitt προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την φήμη του, δημιούργησε μια μπάντα αλλά απέτυχες παταγωδώς. Μετακόμισε στο Λας Βέγκας όπου εργάστηκε ως μπάρμαν, οδηγός λιμουζίνας, και διανομέας πίτσας. 
Ο 46χρονος πορνοσταρ  που 1 χρόνο μετά το χειρουργείο άρχισε να πρωταγωνιστεί στον ροζ κινηματογράφο έβγαλε πολλά λεφτά και παντρεύτηκε 2 φορές ακόμη. Ο βίαιος χαρακτήρας του τον οδήγησε 7 φορές σε δίκες για άλλα αδικήματα όπως επιθέσεις και κλοπές. Το 1994, είχε καταδικαστεί σε 15 ημέρες φυλακή για επίθεση εναντίον της πρώην αρραβωνιαστικιάς του, Kristina Elliott. Το 2002 συνελήφθη και πάλι για επίθεση σε βάρος της τρίτης συζύγου του. σήμερα 20 χρόνια μετά το αιματηρό περιστατικό και την πολυτάραχη ζωή που ακολούθησε όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο μπόμπιτ μετακόμισε στο πατρικό του σπίτι, συχνάζει στην εκκλησία και βρήκε το μεγάλο έρωτα όπως λέει στο πρόσωπο μιας παιδικής του φίλης με την οποία σχεδιάζουν να παντρευτούν. 
Η υπόθεση Bobbitt ήταν μία από τις πρώτες που έστρεψαν την προσοχή του κοινού στο θέμα του συζυγικού βιασμού και της ενδοοικογενειακής βίας. H Λορίνα σήμερα είναι ευτυχισμένη, παντρεμένη και έχει αποκτήσει μία 4χρονη κόρη.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου