Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Ο Λιονέλ Μέσι είναι για πολλούς το μεγαλύτερο όνομα του  παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, αφού του λείπει μόνο ένα Μουντιάλ από τη συλλογή του. «Σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τόσο σε συμμετοχές όσο και σε γκολ. Ο 26χρονος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα που έχει πάρει 4 συνεχόμενες «Χρυσές Μπάλες» ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου έχει πλέον να αντιμετωπίσεισοβαρότατα προβλήματα που προέκυψαν για μία ακόμη φορά με τον πατέρα του που είναι και μάνατζερ του. Ο Χόρχε Οράσιο Μέσι απασχολεί τις ισπανικές Αρχές όχι μόνο για φοροδιαφυγή περασμένων ετών αλλά και για ενδεχόμενη συνεργασία του με οργάνωση μεγαλεμπόρων ναρκωτικών από την Κολομβία.
Η Ισπανική δικαιοσύνη κάλεσε τον Χόρχε Μέσι να δώσει κατάθεση για τους περίφημους αγώνες των φιλών του γιου του με την μικτή κόσμου το καλοκαίρι. Οι αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα έγιναν σε Κολομβία, Μεξικό και Μαϊάμι και πήραν μέρος αρκετοί τωρινοί και παλιοί σπουδαίοι άσοι. όπως    αποδείχτηκε, αρκετά από τα εισιτήρια του αγώνα ειδικά στο Μεντεγίν της Κολομβίας είχαν καταλήξει στα χέρια τοπικών εμπόρων ναρκωτικών έναντι 3ων εκ. δολ. Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που έγινε εμπλέκει τον πατέρα Μέσι που διαχειρίζεται αποκλειστικά την περιουσία, την εικόνα και το ίδρυμα του γιου του. Οι τοπικοί «βαρόνοι της κοκαίνης» αγόρασαν χιλιάδες εισιτήρια στην προσπάθειά τους να ξεπλύνουν εκ. δολάρια από διακίνηση ναρκωτικών πληρώνοντας στον πατέρα Μέσι  προμήθεια ύψους 10-20%. 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης El Mundo, η αστυνομία έχει πάρει κατάθεση για το ίδιο θέμα από τους άσους της «Μπάρτσα»  Ντάνι Αλβες και  Χαβιέ Μασκεράνο οι οποίοι αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στην υπόθεση. Και όλα αυτά πριν ακόμη κλείσει η υπόθεση φοροδιαφυγής που κόστισε στο ισπανικό Δημόσιο εκατ. ευρώ από διαφυγόντες φόρους εν αγνοία του ποδοσφαιριστή. Ο Αργεντινός σταρ έπεσε θύμα των χειρισμών του πατέρα του την περίοδο που ήταν ανήλικος και του επιβλήθηκε πρόστιμο 15 εκατ. Ευρώ με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.
Ο Χόρχε υπέγραψε το 2005 συμφωνία με μία οφσορ εταιρεία για τη διαχείριση των δικαιωμάτων της εικόνας του ανήλικου τότε γιου του. η οικογένεια κατηγορήθηκαν πως ήθελαν να περάσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και να αποφύγουν τους φόρους. Παρά τα προβλήματα που του προκύπτουν ο Λιονέλ Μέσι παραμένει ίδιος, πράος, φιλικός, συγκεντρωμένος και συνεσταλμένος. Είναι πια ώριμος και κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος, συνεπής στις προβλέψεις ουκ ολίγων θρύλων του ποδοσφαίρου ότι το πεπρωμένο του είναι να γίνει ανώτερος ακόμη και των Μαραντόνα και Πελέ. Εξάλλου για τον Μέσι το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα και είναι τόσο συγκεντρωμένος σ’ αυτό που ακόμη και η γυναίκα του καταλαμβάνει ελάχιστο χρόνο από την ζωή του αφού ζει σε άλλη ήπειρο. Η παιδική του φίλη Αντονέλα Ροκούτσο, 25 ετών που του χάρισε και το διάδοχο, σπουδάζει διατροφολογία στην Αργεντινή και πηγαινοέρχεται στην Βαρκελώνη.


Ο Μέσι πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Ροζάριο, είχε πρόβλημα με την αυξητική ορμόνη και έπρεπε να ξεκινήσει θεραπεία για να μεγαλώσει κανονικά. Χρειάστηκε να του κάνουν ενέσεις στα πόδια καθημερινά για τρία συνεχόμενα χρόνια αφού στα 11 του είχε το ύψος 7χρονου. Η θεραπεία αυτή ήταν που άλλαξε για πάντα την ζωή του. Μόνο που το 1998, όταν την χρειάσθηκε, όλα έδειχναν ότι θα ήταν αδύνατον να τη λάβει και θα έμενε για πάντα σχεδόν νάνος. Ο πατέρας του, εργάτης σε εργοστάσιο και η μητέρα του καθαρίστρια, δυσκολεύονταν να μεγαλώσουν τον Λίο και τα τρία του αδέλφια. Τα περίπου 900 ευρώ το μήνα που κόστιζαν οι ενέσεις ήταν μια τεράστια πολυτέλεια για την φτωχή οικογένεια. Είχαν βέβαια, μια ελπίδα καθώς ο μικρός είχε δείξει ήδη δείγματα του τεράστιου ταλέντου του στην τοπική ομάδα ώσπου ως από μηχανής θεός εμφανίστηκε ο Κάρλες Ρέξα διευθυντής της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός παράγοντας θεώρησε πως το κόστος για την θεραπεία του ήταν ένα μικρό ρίσκο μπροστά στα όσα ίσως απέδιδε αγωνιστικά στο μέλλον. Και έπεσε διάνα. 
Μέσα σε δυο χρόνια ο Μέσι από 1,45 έφτασε το 1,69 σε ύψος και την 16η Οκτωβρίου του 2004, σε ηλικία 17 ετών, έπαιξε τον πρώτο του αγώνα για την Μπαρτσελόνα ξεκινώντας έτσι να γράφει ο ίδιος τον μύθος του, έναν μύθο που κοστολογείται σήμερα στα 250 εκ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου