Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΟΥΝΑ ΑΓΙΟΥΜΠ. ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ

Στο Λίβανο οι μητέρες δεν διαβάζουν στα κορίτσια το παραμύθι της Σταχτοπούτας. Τους διηγούνται την ιστορία της Μούνα Αγιούμπ γιατί ακόμη και η περιπέτεια της φτωχής κοπέλας που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα, χάρη σε ένα γοβάκι, ωχριά μπροστά στην παραμυθένια άνοδο της σερβιτόρας, που έγινε η γυναίκα με την πιο ακριβή συλλογή υψηλής ραπτικής στον κόσμο. Ο δικός της «πρίγκιπας» ήταν ο εκατομμυριούχος πρώην σύζυγός της Νασέρ Αλ Ράσιντ, σύμβουλος του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Φαχντ, ο άνθρωπος που την πήρε από την καφετέρια και την έντυσε πλουσιοπάροχα. Έχει 1.600 μοναδικά φορέματα που κοστίζουν από 50 έως 300.000 ευρώ.
Η 57χρονη Αγιούμπ δεν φορά ποτέ την ίδια τουαλέτα δεύτερη φορά, ενώ υπάρχουν και αρκετά κομμάτια που τα αγόρασε, αλλά δεν τα δοκίμασε ποτέ. Πρόκειται για τόσο μεγάλη συλλογή που δεν χωρά στο διαμέρισμά της στο Μονακό και γι αυτό αγόρασε ένα ακόμη απλά για τα υπόλοιπα 10.000 αξεσουάρ της. Είναι από τα πιο γνωστά μέλη της ομάδας των υπερβολικά πλούσιων γυναικών που κρατούν ακόμη ζωντανή την υψηλή ραπτική και ίσως η πιο εκκεντρική από όλες. Οι φίλοι της είναι εξίσου «πολυτελείας» όπως ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας ή ο Καρλ Λάγκερφελντ. Το δικό της παραμύθι ξεκίνησε σε ένα εστιατόριο στο Παρίσι, όταν ήταν 20 ετών. Εκεί την εντόπισε ο Αλ Ράσιντ, την ερωτεύτηκε και την πήρε μαζί του στην πολυτελή πραγματικότητά του. Αν και είχε τη διπλάσια ηλικία, δεν δυσκολεύτηκε να την πείσει να βγάλει την ποδιά και να βάλει τις διαμαντένιες παντόφλες που φορά ακόμη και σήμερα 37 χρόνια μετά.
Σήμερα κάθε μεγάλος οίκος μόδας έχει μία κούκλα της Αγιούμπ προκειμένου να μπορούν να ράψουν τα ρούχα «πάνω της», σε περιπτώσεις που εκείνη δεν προλαβαίνει να κάνει την απαραίτητη πρόβα. Στην ιστορία έμεινε το παρ ολίγον ναυάγιο με το γιοτ που έως το 2004 ήταν το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο και είχε ξοδέψει 17 εκατ. δολάρια για την ανακαίνισή του με επένδυση από ξύλο βελανιδιάς και χειροποίητα έπιπλα. στην Κορσική το ΦΩΚΑΙΑ έπεσε σε ένα βράχο και πάνω στον πανικό της Η Αγιουμπ επιβιβάστηκε σε μία βάρκα με τα απολύτως απαραίτητα: μία τουαλέτα Jean Paul Gaultier ώστε να δείχνει αρκετά σικ όταν τη σώσουν, και μία τσάντα Louis Vuitton, που περιείχε κοσμήματα αξίας 9.6 εκατ. δολαρίων. Δυστυχώς όμως η βάρκα της αναποδογύρισε και η Αγιούμπ βρέθηκε, ξαφνικά, στα παγωμένα νερά. Είδε την τσάντα της να επιπλέει λίγα μέτρα πιο μακριά και τότε δήλωσε ότι θα βουτούσε ακόμη και στον πάτο του ωκεανού για να την βρει..
Το Φώκαια αγοράστηκε πριν από 14 χρόνια από τον Γάλλο επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί που πτώχευσε. Φημολογείται πως κάλυψε το κόστος του πουλώντας το δαχτυλίδι με το κίτρινο διαμάντι 112 καρατίων και ένα πανάκριβο κολιέ bulgari, δώρα του πρώην 2ου συζύγου της, του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα επιχειρηματία Amir Al-Tharik. Στις αραβικές χώρες θεωρήθηκε μια γυναίκα ανυπάκουη και αναξιοπρεπής αλλά η Μούνα Αγιούμπ έγραψε την αυτοβιογραφία ώστε να αποκαταστήσει την αλήθεια, να διασώσει την τιμή της στα μάτια των 5 παιδιών της και να τους θυμίσει πως τα χρήματα δε θα μπορούσαν ποτέ να την κάνουν να ξεχάσει τα βάσανα και την ταπείνωση που υπέστη. Αυτή η αυτοβιογραφία των 230 σελίδων με τίτλο η αλήθεια, εξιστορεί δίχως αυταρέσκεια μια εξαιρετική περιπέτεια, όπου ο έρωτας πνίγεται από τις απαγορεύσεις του σκοταδισμού μιας οπισθοδρομικής κοινωνίας, μέσα στην απελπισία. Αλλά το εμπορικό της δαιμόνιο της παρείχε τη δυνατότητα να αποδράσει αν και οδηγήθηκε στην κατάθλιψη και την απόπειρα αυτοκτονίας. 
Σήμερα η Αγιουμπ είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου με τον πλούτο της από το real estate και τους διαζύγια, να  εκτιμάται στα 380 εκατ. δολάρια.  

1 σχόλιο: