Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ..


Στην αρχή πυροδότησε ένα άνευ προηγουμένου σύγχρονο κυνήγι θησαυρού στην Καλιφόρνια, καθώς έκρυψε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων σε φακέλους και μετά έδινε οδηγίες μέσω του Twitter για όποιον ήταν διατεθειμένος να ψάξει να τα βρει. Τώρα, ο μυστηριώδης εκατομμυριούχος που μοιράζει χρήματα, μεταφέρει το κυνήγι του θησαυρού στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό το Λονδίνο. Αρχικά, ο δωρητής παρέμενε ανώνυμος, καθώς η μόνη πληροφορία την οποία ήθελε να δώσει για τον εαυτό του ήταν πως ανήκει στο λεγόμενο “1%”, δηλαδή τους πλουσιότερους Αμερικανούς, και ήθελε να μοιραστεί τον πλούτο του με τους άλλους. Όμως, ο διεθνής Τύπος ξεσκέπασε την ταυτότητά του.
Πρόκειται για τον Jason Buzi, έναν επενδυτή του real estate που έβγαλε εκατομμύρια όταν αγόραζε κατοικίες τις οποίες μεταπωλούσε σε μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλο κέρδος. Ο  εκατομμυριούχος Αμερικανός κτηματομεσίτης, δημιούργησε ένα τεράστιο μυστήριο όταν-διατηρώντας την ανωνυμία του αρχικά- έκρυβε τους φακέλους με τα χαρτονομίσματα σε διάφορα δημόσια σημεία και μετά έδινε πληροφορίες μέσω του Twitter. Ο 43χρονος δεν είναι μόνος του σε αυτή την υπόθεση. Πρόκειται για πέντε φίλους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έκαναν περιουσία και αποφάσισαν να βοηθήσουν κάποιους που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί. Πάνε οι ίδιοι και τοποθετούν τους φακέλους με τα χρήματα και μετά αρχίζουν τα twitts. Η ιδέα του Τζέισον του ήρθε όταν σε μία πρόσφατη αγοραπωλησία, έβγαλε 500.000 δολάρια από ένα και μόνο σπίτι και τότε αποφάσισε ότι θα έπρεπε να δωρίσει πολλά από τα κερδισμένα του χρήματα.
Με καταγωγή από τη μεσαία τάξη και επιχειρηματικό δαιμόνιο ο Buzi άρχισε να αναζητά τρόπους να βγάλει χρήματα από τα 12 του χρόνια. Τότε, αγόραζε μπισκότα αντί 1 δολαρίου από το σούπερ μάρκετ και τα πουλούσε για 3 δολάρια. Έως τα 19 του χρόνια, είχε τη δική του αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και αργότερα ασχολήθηκε με τα διαμάντια. 'Όμως, τα πολλά λεφτά τα έβγαλε την τελευταία 4ετία μετά το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων στις ΗΠΑ όπου αγόραζε κατεστραμμένες κατοικίες σε πολύ χαμηλές τιμές. Η ιδέα του με τα κρυμμένα λεφτά έχει προκαλέσει μία νέα τρέλα στην Καλιφόρνια όπου οι πάντες κυνηγούν φακέλους με χρήματα. Παρά τις καλές προθέσεις που έχει, δέχθηκε αρκετή κριτική για το γεγονός ότι δίνει τα δολάρια ευτελίζοντας τους ανθρώπους που έχουν σοβαρές ανάγκες. «Ξέρω πολλούς που έγιναν πλούσιοι, αλλά δεν προσπαθούν να βοηθήσουν κανέναν», απαντά εκείνος από την πλευρά του και ισχυρίζεται ότι θα προτιμούσε να μείνει ανώνυμος. Περιγράφει τις δωρεές του ως «ανώνυμα κοινωνικά πειράματα με καλό σκοπό», ενώ παρακινεί όσους βρίσκουν τα χρήματα να τα μοιραστούν με κάποιον άλλον. 
Μέχρι τώρα ο Μπάζι και οι ιδιόρρυθμοι φίλοι του έχουν χαρίσει 20.000 δολάρια στο κυνήγι θησαυρού και πλέον αποφάσισαν να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό τους έργο στην Ευρώπη. Ο πρώτος τους σταθμός θα είναι το Λονδίνο και θα ακολουθήσει το Μπέρμιγχαμ. Το τελευταίο κυνήγι στις ΗΠΑ στήθηκε σε μεγάλη παραλία με εκατοντάδες λουόμενους που κοσκίνισαν την άμμο ψάχνοντας για 36 κουτάκια με κρυμμένα μετρητά. του αρέσει να βοηθάει και έχει προσφέρει χρήματα σε οικογένειες προσφύγων, βοήθησε στην ίδρυση βιβλιοθηκών στην Γκάνα, και δίδαξε αγγλικά αφιλοκερδώς στην Πολωνία και την Ταϊβάν. 
Ο Μπάζι είναι ένας ταξιδιώτης του κόσμου που έχει επισκεφτεί πάνω από 70 χώρες. Πολλοί λένε πάντως ότι το κυνήγι θησαυρού και το μοίρασμα μετρητών δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μεγάλο διαφημιστικό κόλπο που τον έκανε διάσημο σε όλη την γη με πολύ μικρό κόστος αξιοποιώντας την δύναμη των κοινωνικών δικτύων. Μετά την Αγγλία πάντως μπορεί αν θέλει να έρθει και από τα μέρη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου