Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ Lana del Rey

Lana del Rey, η προικισμένη τραγουδίστρια με την εξαιρετική μπάσα φωνή, σαρώνει στο πέρασμα της και όλοι ασχολούνται μαζί της. Είναι όμως αυτή που φαίνεται; είναι αληθινή ή ψεύτικη;. H νεαρή τραγουδίστρια στην πραγματικότητα γεννήθηκε ως Ελίζαμπεθ Grant στη Νέα Υόρκη πριν από 25 χρόνια, και ήθελε από μικρή να ασχοληθεί με το τραγούδι. Η Lizzy εμφανίστηκε το 2008 στο προσκήνιο με το τραγούδι ‘Kill Kill’, ένα τυπικό ερωτιάρικο κομμάτι, αδιάφορο για τους περισσότερους. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της και το άλμπουμ έμεινε στα αζήτητα αν και ήταν ηχογραφημένο με παραγωγό τον Ντέιβιντ Κέιν, παραγωγό του Πολ Μακ Κάρτνεϊ. Και ξαφνικά, από το πουθενά εγένετο η Lana del Rey. Δηλαδή η Lizzy, αλλά με πιο τονισμένο το ρετρό στυλ. Στα τέλη του 2011, όταν το videoclip με τίτλο "Video Games" εμφανίστηκε από το πουθενά στο YouTube, έγινε διαδικτυακός χαμός. Το clip συγκέντρωσε εκατομμύρια views και στράφηκαν όλα τα βλέμματα προς το μυστήριο κορίτσι με τη "μπλαζέ φωνή" και τα σαρκώδη χείλη.


Αλλαγή χρώματος και πιο μακριά μαλλιά, πιο γεμάτα χείλη, υπνωτιστικά λάγνο βλέμμα και μουσικά κομμάτια που σε ταξιδεύουν. Ποιος ίματζ μέικερ επιστρατεύτηκε όμως γι αυτήν την αλλαγή; Ποιος μάνατζερ της άλλαξε το στυλ; Κανείς δεν ξέρει αλλά είναι γεγονός ότι μια τέτοια φιγούρα, η μπλογκόσφαιρα την ‘ερωτεύτηκε’ κατευθείαν. Επρεπε να αλλάξει το όνομά της και την εικόνα της για να επανέλθει ως «καλλιτέχνις της χρονιάς». Η 25χρονη Νεοϋορκέζα που κέρδισε εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη πριν κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ, είναι το νέο καυτό όνομα στην αμερικανική σόου μπιζ. 
Η Ελίζαμπεθ Γκραντ γεννήθηκε στο μικρό χωριό Λέικ Πλάσιντ, γνωστό από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα 15 της έμπλεξε με κακές παρέες, αλκοόλ και ναρκωτικά, με αποτέλεσμα ο εκατομμυριούχος πατέρας της να τη στείλει εσώκλειστη σε ειδικό σχολείο αυστηρών προδιαγραφών, με σκοπό να μείνει μακριά από το αλκοόλ. Στα 18 μην έχοντας ακόμα ξεπεράσει τα υπαρξιακά της, αποφάσισε να σπουδάσει φιλοσοφία, για να εξερευνήσει περαιτέρω τη σχέση της με το Θεό και να κατανοήσει πως εμφανίστηκε ο άνθρωπος στη γη. Από το 2005 μέχρι το 2010 συνέχισε να πειραματίζεται με αλκοόλ, ναρκωτικά και παράλληλα αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή της πόλης και να μετακομίσει σε ένα... τροχόσπιτο.


Πολλοί την κατηγορούν ότι δεν είναι «αυθεντική», αλλά δημιούργημα του πατέρα της Ρομπ Γκράντ που την βοήθησε οικονομικά να σταθεί στην μουσική βιομηχανία. Η ίδια το αρνείται και υποστηρίζει ότι έπρεπε να κάνει τις αλλαγές. Να αλλάξει όνομα και λουκ προκειμένου να δώσει στο ταλέντο της μια δεύτερη ευκαιρία- όπως έχουν πράξει στο παρελθόν και άλλοι από τον Μπομπ Ντίλαν και τον Ντέιβιντ Μπάουι μέχρι τη Lady Gaga. Και προφανώς το πέτυχε: το βίντεο του «Blue Jeans», το έχουν παρακολουθήσει στο Διαδίκτυο 25 εκατομμύρια άνθρωποι, όλες οι συναυλίες που έχει δώσει ήταν sold-out και το «Born To Die» ήταν από  τα πιο εμπορικά άλμπουμ του 2012. κατάφερε να πουλήσει 3,5εκ. αντίτυπα και έγινε Νο1 σε 11 χώρες. Συνεχίζοντας το σερί επιτυχιών, η Lana κατάφερε να κάνει το soundtrack μίας από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, του υπέροχου Gatsby.
Σήμερα οι μεγαλύτεροι τίτλοι περιοδικών του πλανήτη την κάνουν εξώφυλλο ενώ η βιομηχανία της μόδας ήδη την λατρεύει. Η Del Rey που είναι προικισμένη με φωνή μπλουζ Ντίβας και look 60’s καλλονής, έχει σταθερή σχέση εδώ και δύο χρόνια με τον frontman των Kassidy, Barrie-James O'Neill και δεν προκαλεί με την προσωπική της ζωή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου